'A smile is the best thing you can wear'

30 jan 2014

RECEPT: PERENTAARTJE

lifewithstyleblog.blogspot.com
Zin in een winterse taart, maar ben je niet helemaal van de appels? Check dan dit perentaartje! We hebben hem laatst zelf gemaakt en hij smaakte echt heerlijk! Een echte aanrader en net weer eens iets anders dan een appeltaart en.. het is ook nog eens super easy! Veel kook plezier!




Perentaartje
Voor 4 personen, 116 kcal
-          2 vellen bladerdeeg (diepvries)
-          2 rijpe handperen
-          2 eetlepels suiker
-          1 eetlepel frambozenjam, warm
-          Poedersuiker

Bereidingswijze
Verwarm de over voor op 200 graden. Zet de vellen deeg aan elkaar tot een vierkant. Zet de randen aan elkaar met een beetje water en druk de naden goed dicht. Beleg een kleine vorm van circa 20 cm met het deeg. Vouw de punten een beetje naar binnen terug. Schil de peren en verwijder het klokkenhuis. Snijd de peren in plakken en beleg het deeg met de plakken peer. Bestrooi de peer met de suiker. Zet het taartje circa 15 minuten in de oven tot het deeg gaar is. Laat de taart eerst even afkoelen, bestrijk hem dan met de warme jam en snijd er 4 punten van. Bestrooi het geheel met poedersuiker.


HET RESULTAAT!


Liefs, Chantal

Geen opmerkingen: