'A smile is the best thing you can wear'

29 jan 2014

MEE-ETERS

Lelijke zwarte of witte puntjes in je gezicht, je kent ze wel, die onzuiverheden op je huid die je liever ziet gaan dan komen… Hoewel ze zich niet gemakkelijk laten verwijderen, is er wel iets tegen te doen. Hier de volgende tips:




Wat een mee-eter nu precies?
Mee-eters zijn talgophopingen in de huid. Vooral in de puberteit kun je er veel last van krijgen omdat je huid onder invloed van hormonen meer talg aanmaakt. Er bestaan witte en zwarte mee-eters. Bij zwarte mee-eters staat de porie nog een beetje een beetje open waardoor er een stipje ontstaat. Dat zwart is trouwens geen vuil, maar pigment van de huid. Bij de witte is de porie gesloten en ontstaat er een onderhuids bultje

Voorkomen.
De belangrijkste manier om mee-eters te voorkomen, is ervoor te zorgen dat je huid goed schoon is. Zo voorkom je dat de talg zich ophoopt in een porie. Twee keer per dag wassen met een speciale gel of schoonmaken met een reinigingsmelk is echt geen overbodige luxe. Wat ook wel eens wil helpen, is je huid stomen boven een vak heet water. Daardoor gaan je poriën openstaan en kan de talg gemakkelijker naar buiten. Er bestaan ook speciale crèmes tegen mee-eters die ervoor zorgen dat de talgklieren minder hard werken. Wat ook helpt is gezond eten: veel water en fruit, voldoende slaap en frisse lucht, niet roken of in de felle zon.

Afblijven.
Mee-eters liggen meestal dieper in de huid dan bijvoorbeeld puistjes. Uitknijpen is daardoor niet gemakkelijk. Het is ook niet verstandig, want door de bacteriën op je vingers en onder je nagels krijg je sneller nog meer mee-eters. Bovendien kun je zo littekentjes krijgen en die gaan niet meer weg.

Nog meer tips om het te voorkomen of opmerkingen ik hoor het graag van je!

Liefs,
Chantal.


Geen opmerkingen: