'A smile is the best thing you can wear'

30 jan 2014

RECEPT: TARTE TATIN

Appels met peren vergelijken? Nou en of dat kan, want van beide vruchten maak je simpel en snel de heerlijkste gerechten. zoals Tarte tatin Deze op zijn kop gebakken appeltaart is echt heel eenvoudig te maken en ziet er prachtig uit.Je kunt hem ook maken met peer: net zo lekker en eenvoudig. Kies dan alleen voor niet al te rijpe peren.



Nagerecht of gebak, acht stukjes.

-          50 gram suiker
-          50 gram boter
-          5 plakjes diepvries bladerdeeg
-          5 appels (jonagold, elstar)
-          Kaneel om te bestrooien

Verwarm de over voor op 200 graden. Doe de boter en de suiker in een lage ovenschaal en laat dit 10 à 15 minuten in de oven karamelliseren. Laat de plakjes bladerdeeg in 5 à 10 minuten ontdooien. Schil intussen de appels, snijd ze doormidden en haal de klokhuizen eruit. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde lap die iets groter is dan de bakvorm. Leg de appels met de bolle kanten naar beneden in de karamel. Leg het deeg over de appels, stop de zijkanten rondom iets in en bak de taart in de oven in circa 25 minuten bruin. Neem de taart uit de oven en laat hem circa 10 minuten afkoelen. Keer de taart met behulp van een platte schaal (pas op, want het sap onderin is heet!).Bestrooi de taart met een beetje kaneel en serveer hem lauwwarm, lekker met ijs of een lepeltje crème fraîche



Bereidingstijd: circa 50 minuten

Tip
Voor extra smaak: strooi 1 zakje vanillesuiker over de appels en leg ze dan in de karamel. Ook kun je nog wat krenten erbij voegen.

Liefs, Chantal

Geen opmerkingen: