Appels met peren vergelijken? Nou en of dat kan, want
van beide vruchten maak je simpel en snel de heerlijkste gerechten. zoals Tarte tatin Deze op zijn kop gebakken appeltaart is echt heel
eenvoudig te maken en ziet er prachtig uit.Je kunt hem ook maken met peer: net zo lekker en eenvoudig.
Kies dan alleen voor niet al te rijpe peren.
Nagerecht of gebak, acht stukjes.
-
50 gram suiker
-
50 gram boter
-
5 plakjes diepvries bladerdeeg
-
5 appels (jonagold, elstar)
-
Kaneel om te bestrooien
Verwarm de over voor op 200 graden. Doe de boter en
de suiker in een lage ovenschaal en laat dit 10 à 15 minuten in de oven karamelliseren.
Laat de plakjes bladerdeeg in 5 à 10 minuten ontdooien. Schil intussen de
appels, snijd ze doormidden en haal de klokhuizen eruit. Rol het deeg op een
met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde lap die iets groter is dan de
bakvorm. Leg de appels met de bolle kanten naar beneden in de karamel. Leg het
deeg over de appels, stop de zijkanten rondom iets in en bak de taart in de
oven in circa 25 minuten bruin. Neem de taart uit de oven en laat hem circa 10
minuten afkoelen. Keer de taart met behulp van een platte schaal (pas op, want
het sap onderin is heet!).Bestrooi de taart met een beetje kaneel en serveer
hem lauwwarm, lekker met ijs of een lepeltje crème fraîche
Bereidingstijd: circa 50 minuten
Tip
Voor extra smaak: strooi 1 zakje vanillesuiker over
de appels en leg ze dan in de karamel. Ook kun je nog wat krenten erbij voegen.
Liefs, Chantal
Geen opmerkingen:
Een reactie posten