![]() |
afbeelding: Www.yummyinmytummy.nl |
Een tijdje terug is er een artikel online gekomen over
een basisrecept voor cupcakes, met als extra toevoeging marsepein of
rolfondant. Ik hoop dat ze lekker waren! Na sinterklaas ben je
wellicht uitgekeken op al dat marsepein dat je steeds werd voorgeschoteld. Gelukkig
heb ik nu een andere toevoeging, je maakt de cupcakes gewoon via het
basisrecept. Daarna begin je met het glazuur. Nu heb je dus
wéér een reden om Cupcakes te maken! YAY! Misschien een leuke tip voor kerst? of Oud & Nieuw?
1 deel eiwit, 2 delen poedersuiker,
levensmiddelenkleurstof (gewoon te koop in de supermarkt), smaakstof (ook te
koop in de supermarkten) wat je kan gebruiken als smaakstof is cacaopoeder,
oploskoffie of gemalen kaneel.
Wat ga je gebruiken?
Garde, pan, kom
Wat moet je doen?
Wat moet je doen?
Klop voor het glazuur,
het eiwit met de suiker in een kom boven een pan met heet water (au bain-marie)
tot het glazuur als een lint van de garde loopt. Neem de kom van het vuur en
klop het glazuur zo luchtig mogelijk. Voeg dan (eventueel) een kleur of smaakstof
toe. Giet daarna het glazuur over de lekkere cupcakes en laat het ongeveer een uurtje "hard worden", daarna kun je eventueel nog wat versiering toevoegen!
Have fun en vooral… Eet smakelijk!
Have fun en vooral… Eet smakelijk!
Liefs, Manouk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten