'A smile is the best thing you can wear'

13 dec 2013

SHARE A CUPCAKE! (20/25 stuks basisrecept)


Hmmm, herken je dat, het het-is-vier-uur-zin-in-een-snack-moment? Of dat moment dat je zin hebt om iets te maken voor bijvoorbeeld de avond, of… je wilt iets moois en lekkers maken voor de feestdagen die eraan zitten te komen! Omdat we in dit artikel uitgaan van de feestdagen, is dit recept voor 20 tot 25 cupcakes dus houd daar wel rekening mee! Nu hier het recept! 
Wat heb je nodig? 
250 gram zachte boter, 250 gram witte basterdsuiker, 4 grote eieren, 250 gram gezeefd bloem en 1 tot 2 theelepels bakpoeder.

Wat ga je gebruiken?
Beslagkom, mixer, cupcake vormpjes

Wat moet je doen? 
Klop de boter met de suiker tot een licht en luchtig mengsel (dit kan ook met een mixer) klop daarna de eieren er doorheen.(één voor één) Spatel bloem, zout en bakpoeder er voorzichtig door en schep het beslag in cupcakevormpjes (vul de vormpjes voor 2/3 deel). Bak de cupcakes 17 tot 20 minuten (afhankelijk van de oven). In het midden van een voorverwarmde oven op 150ᵒC. Je controleert de gaarheid door met een vinger op de cakes te drukken. As het deeg weer omhoogkomt, zijn de cupcakes goed. Laat ze eerst een uurtje afkoelen op een rooster.

Extra: marsepein of rolfondant: 
Beide producten zijn te vinden in de supermarkt, ik heb ze bij de Jumbo en Xenos weten te bemachtigen. Bij de Xenos kosten ze €5.00, - per drie rollen en bij de jumbo kosten ze per kleur, dus per pakje    Je kunt je eigen figuren maken, wat ik als tip mee kan geven is: gebruik bloem op de ondergrond zodra je de marsepein gaat gebruiken, door de warmte van je handen gaat marsepein erg plakken, en bloem maakt het iets minder plakkerig, en je merkt er niets van qua smaak! (als je een zoetekauw bent, kun je ook poedersuiker gebruiken in plaats van bloem)

Eet smakelijk!  

Liefs, Manouk

Geen opmerkingen: