Hmmm,
herken je dat, het het-is-vier-uur-zin-in-een-snack-moment? Of dat moment dat
je zin hebt om iets te maken voor bijvoorbeeld de avond, of… je wilt iets moois
en lekkers maken voor de feestdagen die eraan zitten te komen! Omdat we in dit
artikel uitgaan van de feestdagen, is dit recept voor 20 tot 25 cupcakes dus
houd daar wel rekening mee! Nu hier het recept!
250 gram zachte boter,
250 gram witte basterdsuiker, 4 grote eieren, 250 gram gezeefd bloem en 1 tot 2
theelepels bakpoeder.
Wat ga je gebruiken?
Beslagkom, mixer, cupcake
vormpjes
Wat moet je doen?
Klop de boter met de
suiker tot een licht en luchtig mengsel (dit kan ook met een mixer) klop daarna
de eieren er doorheen.(één voor één) Spatel bloem, zout en bakpoeder er
voorzichtig door en schep het beslag in cupcakevormpjes (vul de vormpjes voor
2/3 deel). Bak de cupcakes 17 tot 20 minuten (afhankelijk van de oven). In het
midden van een voorverwarmde oven op 150ᵒC. Je controleert de gaarheid door met
een vinger op de cakes te drukken. As het deeg weer omhoogkomt, zijn de
cupcakes goed. Laat ze eerst een uurtje afkoelen op een rooster.
Extra: marsepein of
rolfondant:
Beide producten zijn te
vinden in de supermarkt, ik heb ze bij de Jumbo en Xenos weten te bemachtigen. Bij
de Xenos kosten ze €5.00, - per drie rollen en bij de jumbo kosten ze per
kleur, dus per pakje Je kunt je eigen figuren maken, wat ik als tip
mee kan geven is: gebruik bloem op de ondergrond zodra je de marsepein gaat
gebruiken, door de warmte van je handen gaat marsepein erg plakken, en bloem
maakt het iets minder plakkerig, en je merkt er niets van qua smaak! (als
je een zoetekauw bent, kun je ook poedersuiker gebruiken in plaats van bloem)
Eet smakelijk!
Eet smakelijk!
Liefs, Manouk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten