'A smile is the best thing you can wear'

18 jan 2014

WE ♥ (LIMOEN) CUPCAKES


ja je ziet het goed, we zijn onze cupcakeverslaving goed in stand aan het houden door het uitproberen en het vinden van nieuwe cupcakerecepten. Het is iets anders dan anders, maar erg lekker, namelijk; LIMOENCUPCAKES! Als ik iets lekker vind, zelfs nog in de winter, dan zijn het limoencupcakes... Ik heb er nu al zin in, jij ook? Lees hieronder het recept!


Wat heb je nodig?
250 gram boter (kamertemperatuur), 250 gram witte basterdsuiker, 4 eieren, 250 gram bloem, 1 tot 2 theelepels bakpoeder, 3 á 4 limoenen, poedersuiker.

Wat ga je gebruiken? 
beslagkom, mixer, cupcakevormpjes, een mes en snijplank

Wat moet je doen? 
Maak het beslag volgens het basisrecept (druk op ‘basisrecept om naar het artikel toe te gaan), het enige wat je verder nog moet doen is 2 limoenen uitpersen en dit sap door het beslag doen én de schil van deze twee limoenen raspen (let wel op, eerste even de schil wassen onder de kraan) en ook dit door het beslag doen. Bak de cupcakes verder weer volgens het basisrecept.

Als de cupcakes aan het afkoelen zijn, kun je ondertussen beginnen aan het glazuur. Dit is heel simpel te maken. Pers één limoen uit en roer ongeveer 30 gram poedersuiker door het sap. Blijf poedersuiker toevoegen tot het niet teveel meer drupt. Als de cupcakes afgekoeld zijn kun je het over de cupcakes gieten of smeren. Ik zelf heb twee laagjes erover gedaan, dus eerst 1 laag, en als het dan opgedroogd is nog 1 laag. Dan kun je nog 1 limoen in stukjes snijden voor de garnering.

Ik hoop dat je het lekker vind, het is natuurlijk wel anders dan een mierzoete, roze cupcake maar zeker een geslaagd recept al zeg ik het zelf!

Have fun, en eet smakelijk natuurlijk!



Liefs, Manouk

Geen opmerkingen: